beautytrips.dk

PRP i København

"Platelet Rich Plasma" behandling - Forbedr din hud og fremme hårvækst

Hvad er PRP?

PRP-behandling står for "Platelet Rich Plasma," hvilket betyder blodpladerigt plasma. I menneskekroppen består blodet af fire hovedkomponenter: røde blodlegemer (ansvarlige for ilttransport), hvide blodlegemer (immunforsvaret), blodplader (reparation af sår og skader), og blodplasma (gylden væske indeholdende proteiner, elektrolytter og kuldioxid).


Behandlingen udføres ved at tage en prøve på 8-10 ml af patientens eget blod, ligesom ved en almindelig blodprøve. Dernæst centrifugeres blodet, hvilket adskiller de røde og hvide blodlegemer fra plasmaet.


Blodplasmaet indeholder vækstfaktorer, som kan anvendes til at forny huden og reparere skader overalt på kroppen. Derudover bruges indholdet af blodplader i plasmaet til at fremme væksten ved at næringsstoffer til hårrødderne gennem microneedling eller direkte injektion i hovedbunden. Dette nærer hårrødderne, forhindrer yderligere hårtab og fremmer vækst af kraftigere hår.

Er der bivirkninger ved PRP?

Normalt er der ingen bivirkninger, bortset fra den generelle risiko for infektion ved blodprøvetagning, hvor huden gennembrydes af en nål. PRP-behandling kan også kombineres med Dermapen og bruges til at behandle andre hudskader og ar.

Hvornår ses effekten af behandlingen?

For optimal effekt anbefaler vi mindst 3 behandlinger med ca. 4 ugers mellemrum. De fleste ser resultater efter 3 behandlinger, men antallet af behandlinger kan variere afhængigt af faktorer som hårtabsomfang, type og alder.


I begyndelsen udføres behandlinger med 1 måneds mellemrum i 3-6 måneder, efterfulgt af injektioner hver 4.-6. måned.


*Vi anbefaler PRP-behandling før og efter en hårtransplantation